Има вероятност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това

...
Има вероятност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това
Коментари Харесай

Има вероятност грипната вълна да е малко по-сериозна: Здравните власти

Има възможност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това оповестиха на брифинг здравните управляващи, съобщи Нова тв.

" Никой не може да бъде 100 % сигурен по кое време ще пристигна грипната вълна. Обикновено ноември започваме да хващаме обособени случаи. Декември броя стартира да се усилва и се доближава пикът през януари ". Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 

По думите му най-добре е да се сложи антигрипна ваксина в този момент. " Не съм податлив да върша прогнози какъв брой ще е тежка грипната вълна. Но Австралия и Нова Зеландия, които са в Южното полукълбо се сблъскаха с най-тежката си грипна зараза от четири години. Това накара всички специалисти по остри респираторни болести в Северното полукълбо да предизвестяват, че има възможност тази година грипният сезон да бъде малко по-сериозен. Имунитетът на хората към грипните болести е намалял ", акцентира той. 

" Тази година стартираме акцията за имунизация и предварителна защита в точния момент. Антигрипните ваксини към този момент са налични и имаме  готовност да внесем още при нужда ", безапелационен е доцент Кунчев.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР